Armodafinil vs modafinil

Normale Modafinil is een mix van Ar-Modafinil (ook wel R-Modafinil genoemd) en ES-Modafinil (S-Modafinil). Armodafinil is dus puur het “R” gedeelte, zonder het “S” gedeelte. Chemisch gezien is het dus een zuiverdere vorm. Modafinil is al langer op de markt, Armodafinil is nieuwer op de markt. Pas recentelijk zijn wetenschappers erachter gekomen dat de “R” en “S” toch net iets anders werken op de hersenen. Hierdoor werkt Armodafinil net iets anders dan Modafinil en heeft het wat voordelen. Op deze pagina beschrijven we de voordelen en nadelen van Armodafinil.

Het eerste voordeel van Armodafinil is dat je minder nodig hebt om hetzelfde effect te verkrijgen, het is dus efficiënter. 150mg Armodafinil is net zo sterk als 200mg Modafinil. De reden waarom dit een voordeel is omdat als je minder nodig hebt van een stof de mogelijke bijwerkingen ook minder zullen zijn.

Het tweede voordeel heeft te maken met de werkingsduur. Armodafinil werkt langer door vergeleken met Modafinil. Het verschil is 2 uur. Je kan dus 2 uur langer van de voordelen van scherpte en concentratie gebruik maken. Dit verschil is net genoeg om de hele werkdag mee te halen, terwijl Modafinil daar net te kort voor werkt.

Het derde en misschien wel belangrijkste voordeel van Armodafinil is het effect van de pil. Veel gebruikers die zowel Modafinil als Armodafinil hebben geprobeerd vinden dat Armodafinil toch wat relaxeder werkt. Iets minder gejaagd gevoel en nerveus gevoel, scherpte maar tegelijk ook meer ontspannen. Dit is ook misschien de reden waarom Armodafinil gebruikers minder problemen ondervinden met inslapen aan het eind van de dag dan Modafinil.

Maar het moet wel gezegd worden dat zoals met elk medicijn de exacte uitwerking afhankelijk is van de persoon. De voorkeur voor Armodafinil of Modafinil blijkt daarom iets persoonlijks te zijn. Sommige mensen lijken toch Modafinil te prefereren boven Armodafinil. Armodafinil heeft ook nadelen: het is lastiger te verkrijgbaar en de prijs is ook hoger vergeleken met Modafinil.

Voor meer informatie over de verschillen tussen Armodafinil en Modafinil heeft Nootriment twee hele goede pagina’s: hier en hier.

ALLES HELAAS UITVERKOCHTBinnen enkele dagen weer voorraad verwacht

Wil je een mailtje ontvangen zodra er weer voorraad is?

Laat dan je e-mail achter en we houden je op de hoogte met een mailtje.