Dosering: 100 mg, 200mg, 400mg

Modafinil dosering: 100mg, 200mg of 400mg?

200mg: aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid Modafinil is 200mg. De hoeveelheid wordt standaard door doctoren voorgeschreven in de behandeling bij slaapproblemen die ontstaan bij aandoeningen zoals narcolepsie en slaapapnue. Omdat het middel de slaap tegen gaat wordt het aanbevolen om het in de ochtend te nemen, en niet later dan 14:00 daar anders problemen kunnen ontstaan met het in slaap komen.

Ook om langer alert te blijven bij het werken in ploegendiensten of bij standaard nachtwerk, zoals vrachtwagenchauffeurs ervaren is 200mg de aanbevolen hoeveelheid. Deze dient een uur voor aanvang oraal ingenomen te worden.

Voor mensen die het middel ‘recreatief’ willen toepassen om langer te kunnen focussen/alert blijven om bijvoorbeeld langer door te kunnen te studeren is 200mg ook de aanbevolen dosis.

100mg als dosering

Personen die een verminderde leverfunctie hebben, wordt aanbevolen de dosering te halveren. Ook ervaren sommige gebruikers dat een 100mg dosis even veel effect heeft als een 200mg dosis.

400mg en overdosering?

Mensen die experimenteren met een hogere dosis om een sterker effect te ervaren zeggen niet altijd exponentieel meer effect te verkrijgen. Er moet uitgekeken worden voor een verhoogde kans op bijwerkingen. Echter zijn na overdosering geen onverwachte, ernstige of levensbedreigende effecten waargenomen. Alle voorgaande gevallen herstelden volledig en zonder restverschijnselen binnen een dag. Mochten symptomen als ernstig ervaren worden dan kunnen geforceerd braken en/of maagspoelen overwogen worden.

Lees meer:

https://www.quora.com/How-do-I-use-modafinil-effectively