Modafinil en alcohol: een verslag

Modafinil en Alcohol

Er zijn avonden dat ik na een dag hard werken gewoon graag naar huis zou gaan om te relaxen met een biertje in de hand en te kijken naar een herhaling van mijn favoriete serie. Begrijp me niet verkeerd hoor, er is een groot verschil tussen het drinken om dronken te worden en het nemen van een biertje of twee.

Normaal gesproken zou ik hier niet teveel over nadenken maar aangezien ik een cursus nootropica volg, wilde ik weten of er geen nadelige effecten zijn als je alcohol combineert met een nootropica zoals Modafinil. Ik wil hieraan toevoegen dat ik het wat rustiger aan doe omdat ik heb gemerkt dat ik na mijn 30e het drinken minder goed kan verdragen, dus ik drink nu veel minder.

Nu zou je je kunnen afvragen waarom ik dit doe. Nou, omdat het vrij moeilijk is om uitgebreide antwoorden te vinden op vragen over de precieze effecten van alcohol in combinatie met Modafinil, dacht ik dat ik het antwoord zou kunnen vinden tijdens verschillende experimenten voordat ik minder alcohol ging drinken en ik dus een exact overzicht zou kunnen geven van wat er gebeurd.

Beschouw me maar als een dronken wetenschapper!

De testfase

Test 1: Modafinil en de volgende dag drinken

Om mee te beginnen had ik op een donderdag mijn normale dosis van Moda ingenomen en het op vrijdag overgeslagen zodat er een dag tussen zat tussen de Moda en de alcohol.

Voor zover ik kan vertellen veroorzaakte deze situatie helemaal geen problemen voor mij. Het was gewoon een normale avond uit met mijn vrienden en alles ging zo ongeveer precies zoals ik zou hebben gewild. Ik voelde de kick, lachte harder dan ik normaal zou doen en overtuigde mezelf ervan dat ik een goede danser was.

Kortom, het gebruikelijke. Er waren geen ongewenste effecten en ik was behoorlijk aangeschoten tegen de tijd dat ik mijn vierde drankje dronk. Of was het de vijfde? De reguliere slaperigheid en het onvermogen om een ​​gesprek langer dan twee woorden op gang te houden overvielen mij.

We hadden een aangewezen bestuurder in onze groep die avond, die ons allemaal naar huis bracht. De volgende dag werd ik wakker met een lichte hoofdpijn en het ‘vrijdagavond-syndroom. Niets anders dan normaal.

Test 2: Modafinil en dezelfde dag drinken

Dit leidde tot een veel interessanter resultaat. Ik nam op vrijdagochtend Modafinil in (een kleine dosis) en ging die avond weer uit met mijn vrienden. Ik vond het erg moeilijk om dronken te worden. Ik neem meestal drie whisky & cola, maar zelfs na ongeveer vijf drankjes was er geen onduidelijke spraak en was ik in staat om helder te denken. Mijn lichaam was dronken, maar mijn hersenen niet.

Ik vond dat ik nog duidelijk kon praten over verschillende onderwerpen. Maar naarmate de tijd verstreek, begon ik het allemaal wat saai te vinden. Zelfs nu nog werkten al mijn belangrijke motorische functies zonder problemen, ik kon bijvoorbeeld stilstaan ​​op één been of over een rechte lijn lopen. Dingen die meer verfijnde controle nodig hebben, begonnen echter wel wat moeilijker voor me te worden. Ik wil hieraan toevoegen dat mijn danskunsten op geen enkele manier verbeterd waren.

Er was een duidelijk verschil tussen de laatste test en nu. Ik moest eigenlijk flink mijn best doen om me dronken te gaan voelen. Dus dacht ik dat dit een geweldige manier was om erbij te blijven tijdens langdurige drinksessies, tijdens kroegentochten of bootfeestjes.

Ik kwam thuis met een taxi, plofte neer op mijn bed en viel in een diepe slaap. Toen ik opstond had ik een barstende hoofdpijn, maar ik denk dat dat meer te maken had met de hoeveelheid alcohol die ik de vorige avond had gebruikt dan nootropica in het algemeen.

Test 3: Modafinil en binnen zes uur drinken

Nou, ik heb dit geprobeerd en het was helaas niet leuk. En als je dit ooit wilt proberen, doe dit dan wanneer je gezelschap om je heen hebt en niet bij je stamkroeg als je alleen bent.

Ik nam ’s middags een ​​pilletje terwijl ik wist dat ik die avond uit zou gaan. Mijn vriend gaf een feestje en er zouden slechts ongeveer twintig mensen komen. De perfecte gelegenheid om een nootropica te testen in combinatie met alcohol. Ik wist toen nog niet dat mijn woorden profetisch zouden blijken.

Ik kwam om ongeveer 21.00 uur aan en maakte het mezelf gemakkelijk. Ik voelde me goed, want Modafinil hield me zoals altijd scherp. ‘Deze drug maakt het converseren zeker eenvoudig!’ dacht ik bij mezelf. Toen ik een drankje nam, voelde ik me nog steeds best goed. Ik kreeg alleen niet meer zo gemakkelijk als vroeger die kick. Op de een of andere manier zorgde het geneesmiddel ervoor dat de alcohol geen invloed had op mijn hersenen. Maar na het derde drankje, begon het bergafwaarts te gaan.

Ik moest naar de wc… en wat ik me nog vaag kan herinneren is dat mijn vrienden me naar de bank hebben gedragen. Mensen vallen wel vaker dronken flauw op feestjes, maar het vreemde was dat ik eigenlijk helemaal niet dronken was. Wat ik had meegemaakt was een black-out. En tot op de dag van vandaag maakt dat me nog bang.

Black-outs zijn een manier van het lichaam om alle systemen af te sluiten, omdat er iets vreselijk misging. In een klein aantal gevallen kan het zelfs fataal zijn. Gelukkig was ik in staat om de volgende ochtend na een goede nachtrust normaal te functioneren. Onnodig om te zeggen, dat ik dit niemand aanraad.

Test 4: Modafinil en onmiddellijk drinken

Omdat ik een redelijk slechte ervaring had met het gebruik van Modafinil en binnen zes uur drinken, wilde ik op geen enkele manier nog eens dit risico lopen. Onnodig om te zeggen, dat jij dit ook niet moet doen.

Ik heb wel eens gehoord en gelezen hoe mensen dit doen zonder gevolgen, maar de meesten zeggen meestal ‘Nee, doe het niet!’ Mensen hebben, net als ik, ook blackouts gekregen en de ergste gevallen eindigden in een ziekenhuis.

Ik zou dit niemand aanbevelen. Iedereen heeft verschillende bio-ritmepatronen dus wat goed is voor een paar mensen hoeft zeker niet goed te zijn voor ons allemaal. Wat ik je wel kan zeggen is dat het beter is om het zekere voor het onzekere te nemen. In het bijzonder wanneer het te maken heeft met je hersenen.

Conclusie

Nou, na mijn huis-, tuin- en keukenexpiriment heb je nu een duidelijker beeld van wat je wel en niet kan doen met Modafinil en alcohol. Er is geen reden voor jou om te stoppen met drinken als je Modafinil maar op de juiste manier gebruikt. Het enige wat je moet doen is op je hoede zijn dat je je Modafinil niet te laat inneemt als je een avondje gaat stappen.

Idealiter moet je Modafinil ’s ochtends innemen zodat het gebruik van alcohol die avond of nacht geen probleem hoeft te zijn. Volg deze tips en dan moet het wel goed gaan!

Veel succes!

ALLES HELAAS UITVERKOCHTBinnen enkele dagen weer voorraad verwacht

Wil je een mailtje ontvangen zodra er weer voorraad is?

Laat dan je e-mail achter en we houden je op de hoogte met een mailtje.