Modafinil vs Ritalin

Al een behoorlijk lange tijd zijn er eindeloze discussies en debatten gaande over de functionaliteit van de twee smartdrugs, Modafinil en Ritalin. Terwijl Ritalin populair is over de hele wereld voor oncontroleerbare mentale onevenwichtigheden staat modafinil onder gebruikers bekend voor het verbeteren van het algemene cognitieve vermogen en de controle. Er moet echter worden opgemerkt dat patiënten die gedurende langere tijd Ritalin krijgen voorgeschreven verschillende bijwerkingen ervaren, wat gepaard kan gaan met een groot aantal ongemakken. Laten we de voors en tegens van Modafinil en Ritalin eens analyseren, alvorens tot de conclusie te komen welke van de smartdrugs ideaal is.

Ritalin en wat het doet

Ritalin, dat chemisch bekend staat als methylfenidaat, is een smartdrug. Het geneesmiddel wordt meestal gebruikt om de symptomen van ADHD te behandelen. Het kan de oncontroleerbare mentale onbalans en de gedachten die in verband staan met een dergelijke stoornis bedwingen. Omdat de smartdrug een sterk stimulerende kracht heeft, wordt het vaak voorgeschreven aan mensen die niet in staat zijn om voor langere tijd wakker te blijven. In tegenstelling tot het geneesmiddel Modafinil kan Ritalin een persoon volledig wakker houden met behulp van dopamine en noradrenaline, die energie opwekken in het lichaam terwijl het de excentrische emoties onderdrukt. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer Ritalin gedurende een langere periode wordt voorgeschreven in veel gevallen de energiepieken kinderen afhankelijk maken van het geneesmiddel.

Modafinil en wat het doet

Modafinil is een populaire smartdrug dat in de late jaren ‘70 werd ontdekt voor het stimuleren van narcolepsiepatienten om ze langer wakker houden. Tijdens de jaren ’90 werd de effectieve smartdrug gepromoot als Provigil en vooral gebruikt door patiënten met slaapstoornissen. Voor medewerkers die in nachtdiensten draaien werkt Modafinil zeer effectief.

 Extra voordelen van Modafinil

Tegenwoordig is het kopen van Modafinil erkend als de meest effectieve manier om de cognitieve vaardigheden en de productiviteit van een individu te bevorderen. Naast dat het studenten helpt om wakker te blijven, kan elk individu hiervan profiteren omdat het histamine vrijgeeft, wat een natuurlijke chemische stof is. De patiënten hebben hierdoor een betere controle over hun slaap, waardoor de alertheid van hun geest en het concentratievermogen worden versterkt. Helaas wordt, ondanks de eindeloze voordelen, Modafinil alleen voorgeschreven aan patiënten die lijden aan slaapstoornissen!

 De kosten van Modafinil versus Ritalin

De betaalbaarheid is een andere belangrijke factor die bepaalt of men moet kiezen voor Modafinil of Ritalin. Ondanks een scala aan voordelen die de smartdrugs hebben, zijn veel mensen niet in staat om ze te betalen. Dit vraagt ​​om een ​​analyse van de betaalbaarheid van deze middelen!

Vanwege de enorme voordelen van de smartdrug wordt Modafinil gepromoot onder de merknaam Provigil en is zeer kostbaar. Het is praktisch onmogelijk om het geneesmiddel langere tijd te gebruiken, tenzij men een zorgverzekering heeft. Meestal wordt het geneesmiddel Modafinil niet gedekt door de ziektekostenverzekering, waardoor het moeilijker voor patiënten is om dit te bekostigen.

Anderzijds is Ritalin een goedkopere smartdrug, die voor iedereen betaalbaar is en het wordt ook vergoedt door de verzekering, waardoor het gemakkelijker is om ADHD-patiënten te behandelen.

ALLES HELAAS UITVERKOCHTBinnen enkele dagen weer voorraad verwacht

Wil je een mailtje ontvangen zodra er weer voorraad is?

Laat dan je e-mail achter en we houden je op de hoogte met een mailtje.