Piracetam versus Modafinil

Aangezien Piracetam en Modafinil twee van de meest populaire nootropics op de markt zijn, is het logisch dat ze vaak worden vergeleken en bekritiseerd om te zien welke van de twee het meest effectief is. Beide geneesmiddelen kunnen verschillende hersenfuncties verbeteren, hoewel er wel enkele verschillen zijn in hoe ze deze acties uitvoeren.

Veel mensen vinden dat deze twee geneesmiddelen eenvoudig samen kunnen worden gebruikt om zo de cognitie, de focus en de energie te verbeteren. Degenen die overwegen om of Piracetam of Modafinil te gaan gebruiken, kunnen deze nuttige informatie lezen om hen te helpen een weloverwogen beslissing te nemen in hun noötropische behoeften.

Belangrijke informatie over Piracetam

Piracetam is een noötropische medicijn dat een breed scala van voordelen biedt aan degenen die last hebben van cognitieve problemen. De fabrikanten van het medicijn beloven dat het kan helpen bij het verbeteren van het geheugen en het leervermogen van een persoon. Dit middel helpt om de functies van de hersenen te verhogen, om zo de cognitie, de aandacht, de concentratie en de stemming te verbeteren. Piracetam werkt op de chemische processen in de hersenen. Het helpt niet alleen de hersenen, maar ook het zenuwstelsel waardoor het eigenlijk een gecombineerde behandeling is.

De voordelen van Piracetam

Er zijn veel voordelen aan het regelmatig innemen van Piracetam. Mensen nemen deze medicatie in, omdat het hun cognitieve functies en hun stemming ten goede komt. Het helpt ook bij de sociale problemen die mensen hebben. De voordelen van Piracetam kunnen het beste worden opgemerkt wanneer het in een geregelde hoeveelheid in het lichaam aanwezig blijft en dit kun je bereiken door het dagelijks te gebruiken.

Geheugen en leren – studies die teruggaan tot 1976 hebben uitgewezen dat mensen die dagelijks 1200mg Piracetam gebruiken, kunnen profiteren van verbeteringen in het actieve geheugen en het terugroep geheugen. Dit kan een persoon helpen bij het overwinnen van hersenen mist, waardoor ze een slecht geheugen hebben en niet in staat zijn om nieuwe informatie te onthouden.

Concentratie – acetylcholine reageert met Piracetam om zo de concentratie en de focus te verbeteren. Dit helpt om te voorkomen dat de geest afdwaalt als je probeert om je te concentreren. Dit voordeel is afhankelijk van de ervaring van het individu en sommige rapporteren kleine veranderingen in de concentratie terwijl anderen veel hogere niveaus rapporteren.

Gemoedstoestand – veel mensen die Piracetam gebruiken, vinden dat hun stemming verbetert. Mensen melden ook dat ze tijdens het gebruik van dit medicijn veranderingen in hun fysieke en mentale energie waarnemen. Er is bewezen dat dit medicijn bijzonder gunstig is als het wordt toegediend aan ouderen om hen te helpen bij de symptomen van depressie.

Zintuiglijk – mensen die Piracetam gebruiken, merken vaak dat hun zintuigen worden verbeterd en zelfs worden verhoogd tot een niveau, waarop ze in staat zijn om subtiele nuances te horen, te proeven, te ruiken, te voelen en te zien. Dit is één van de eerste voordelen die mensen merken als ze beginnen met het gebruik van dit medicijn, omdat ze een grote toename van de levendigheid van de kleuren om zich heen zullen opmerken.

Bijwerkingen van Piracetam

Dit geneesmiddel is een in wateroplosbaar geneesmiddel waardoor het over het algemeen veilig is en zich niet in hoge niveaus zal ophopen of worden opgeslagen. Het overschot wordt via de nieren en de urine uit het lichaam gespoeld. De meeste mensen kunnen dit medicijn goed verdragen en het zal geen ernstige bijwerkingen veroorzaken.

Een van de meest voorkomende bijwerkingen is hoofdpijn en dit gaat vaak weg als het lichaam eenmaal aan het medicijn gewend is. Veel gebruikers vinden dat het innemen van een choline-supplement samen met Piracetam hen helpt om de uitputting van acetylcholine, dat vaak de symptomen van hoofdpijn veroorzaakt, te voorkomen. Andere bijwerkingen die worden ervaren zijn onder andere:

* Milde angst

* Nervositeit

* Agitatie

* Slaperigheid

De overgrote meerderheid van de mensen ervaren deze bijwerkingen alleen wanneer ze voor het eerst beginnen met het gebruik van dit medicijn. Als het lichaam eenmaal gewend is aan de medicatie, zullen deze bijwerkingen beginnen te vervagen en zelfs binnen 1-2 weken, na het eerste gebruik van het geneesmiddel, verdwijnen.

Aanhoudende bijwerkingen zijn uiterst zeldzaam en worden dikwijls veroorzaakt als gevolg van onderliggende medische aandoeningen, die al aanwezig waren in het lichaam. Het is noodzakelijk dat mensen voor het gebruik van deze medicatie overleggen met hun arts om te verzekeren dat er geen interacties zullen zijn met andere medicijnen wanneer ze beginnen met het gebruik van Piracetam.

Beoordelingen van gebruikers van Piracetam

Als je de beoordelingen van gebruikers van Piracetam leest, zul je merken dat de meeste mensen melden dat het medicijn gemakkelijk in te nemen is en niet veel bijwerkingen veroorzaakt. De overgrote meerderheid van de mensen melden positieve voordelen over het innemen van het geneesmiddel, zoals:

* In staat zijn om zich tot in het kleinste detail dingen te herinneren, wat eerder niet het geval was.

* De eliminatie van hersenen mist, die volledige concentratie en aandacht voorkomt.

* Levendige lucide dromen, die ze eerder niet konden ervaren.

Het belangrijkste negatieve effect dat mensen melden is dat ze erg moe zijn wanneer de medicatie begint uit te werken. Helaas kan deze vermoeidheid snel opkomen. Veel mensen zeggen dat het gebruik van choline met Piracetam hen helpt om de gevoelens van vermoeidheid te bestrijden.

Het gebruik van Piracetam

Piracetam wordt gebruikt om de hersenen beter te laten concentreren, zodat een persoon een betere concentratie, focus en geheugen kan ervaren. Veel mensen nemen dit als alternatief voor Adderall omdat het hen hetzelfde effect geeft als Adderall, zonder de ongewenste bijwerkingen en de mogelijkheid om verslaafd te raken. Sommige mensen gebruiken Piracetam zelfs samen met Adderall om de positieve effecten die worden ervaren in evenwicht te brengen.

Zijn er gevaren aan het gebruik van Piracetam?

Dit medicijn is bewezen veilig te zijn en is oplosbaar in water zodat je niet bang hoeft te zijn voor een overdosering. Wanneer het wordt gebruikt zoals voorgeschreven, geeft het medicijn positieve effecten, met slechts geringe bijwerkingen.

Moet je Piracetam samen met choline gebruiken?

Hoewel dit niet essentieel is, gebruiken veel mensen wel choline samen met Piracetam om de twee bijwerkingen die het meest voorkomen te voorkomen. Het gebruik van choline samen met dit geneesmiddel kan helpen om hoofdpijn, die sommige gebruikers ondervinden, te voorkomen. Choline kan ook helpen om het gevoel van vermoeidheid, dat soms kan optreden wanneer het lichaam wordt uitgeput door het geneesmiddel, te voorkomen.

Doseringen van Piracetam

Dit geneesmiddel wordt in een breed scala van doseringen ingenomen. De meeste mensen beginnen met een dosering van ongeveer 400mg, drie keer per dag. De mediane dosis Piracetam is driemaal daags 800mg. Dit geneesmiddel mag niet worden ingenomen met alcohol, amfetamines of bloedverdunners. Het mag ook niet worden gecombineerd met recreatieve drugs.

Onderzoek naar Piracetam

Sinds Piracetam voor het eerst in 1964 in het laboratorium is gesynthetiseerd, is er uitgebreid onderzoek uitgevoerd. Uit dat uitgebreide onderzoek is gebleken, dat dit medicijn mensen, die hun cognitieve functie zien dalen als gevolg van veroudering, kan helpen. Uit een studie uitgevoerd in 1974 bleek, dat het medicijn positieve effecten heeft op degenen die lijden aan de eerste stadia van de ziekte van Alzheimer.

De geschiedenis van Piracetam

Piracetam was het eerste geneesmiddel dat werd ontwikkeld in de racetam familie. Dit synthetische medicijn is in 1964 ontwikkeld in het laboratorium van UCB Pharma in België. Toen dit medicijn werd gemaakt, ontstond er een geheel nieuwe familie van geneesmiddelen genaamd nootropica.

Volgens de fabrikant van het medicijn werkt Piracetam op de corpus callosum in de hersenen. Dit cruciale gebied van de hersenen beheert alle communicatie tussen de rechter- en de linker hersenhelften. Piracetam is sindsdien op de markt gebracht onder de namen:

* Cerebrospan

* Encefalux

* Nootron

* Nootropil

* Psycotron

* Stimucortex

Lange-termijn effecten van Piracetam

De lange-termijn effecten van Piracetam zijn:

* Verbeterd geheugen

* Verbeterde zintuigen

* Verbeterde concentratie

* Verbeterde dromen en visualisatie

Korte-termijn effecten van Piracetam

Terwijl Piracetam vooral gevolgen heeft op lange termijn, melden mensen een onmiddellijk gevoel van verhoogde zintuiglijke waarneming, zonder grote euforie. Mensen krijgen kort nadat ze beginnen met het gebruik van dit medicijn ook meer energie.

Belangrijke informatie over Modafinil

Modafinil is een geneesmiddel dat wordt gebruikt om mensen te helpen om overdag alerter te blijven. Veel mensen maken gebruik van deze medicatie als ze last hebben van overmatige slaperigheid als gevolg van slaapapneu of narcolepsie. Sommige mensen gebruiken dit medicijn ook, zodat ze alert kunnen blijven tijdens hun werk of overwerk.

Voordelen van het gebruik van Modafinil

Modafinil helpt om de histamine in het lichaam te verhogen en het verhoogt ook de locomotorische activiteit in de hersenen. Dit helpt een persoon wakker en alert te blijven, zodat ze gedurende de hele dag geconcentreerd kunnen zijn, zonder zich slaperig en moe te voelen.

Mensen die deze medicatie gebruiken, merken dat ze ook in staat zijn om helderder te denken, zonder dat ze hersenen mist ervaren of zich steeds slaperig of moe voelen. Modafinil kan ook worden gebruikt om het korte-termijn geheugen te verbeteren.

Bijwerkingen van het gebruik van Modafinil

Hoewel Modafinil veilig wordt geacht wanneer het is voorgeschreven door een arts, zijn er een aantal bijwerkingen die mensen kunnen ervaren. De meerderheid van deze bijwerkingen zijn tijdelijk en worden alleen in de beginfase van het gebruik van de medicatie gevoeld. Bijwerkingen kunnen zijn:

* Gewichtsverlies

* Verlies van eetlust

* Verhoogde bloeddruk

* Misselijkheid en overgeven

* Slapeloosheid

* Nervositeit en angst

* Droge mond

Mensen die deze bijwerkingen ervaren, moeten overleggen met hun arts om te bepalen of het veilig is om door te gaan met het gebruik van het medicijn. Terwijl extreme bijwerkingen zeldzaam zijn, is het altijd het beste, als mensen tijdens het gebruik van een medicijn onder de zorg van hun arts blijven, om zo gevaarlijke bijwerkingen die van invloed kunnen zijn op hun gezondheid, snel op te kunnen merken.

Beoordelingen van gebruikers van Modafinil

De meeste patiënten die Modafinil gebruiken, geven het een een 8,4 uit 10. Mensen die de medicatie gebruiken, zeggen dat zij beter in staat zijn om alert te blijven en zelfs merken dat hun depressie verbetert en een betere stemming hebben.

Hoewel de medicatie is bedoeld om een persoon alerter te maken, melden patiënten dat Modafinil geen invloed op hun slaap ‘s nachts heeft en dat ze zijn zelfs in staat zijn om met succes een dutje overdag te doen, als dat nodig is. Hoewel de meeste mensen melden dat ze geen nadelige gevolgen van het medicijn ervaren, zeggen sommigen dat Modafinil ervoor zorgt dat ze snel moe worden als het medicijn begint uit te werken.

Het gebruik van Modafinil

Modafinil wordt voorgeschreven aan patiënten met overmatige slaperigheid overdag, vanwege slapeloosheid en andere slaapstoornissen. Het wordt ook gebruikt voor de behandeling van slaapapneu en narcolepsie. Dit medicijn helpt om de hersenen te stimuleren zich te kunnen concentreren en zorgt voor een volledige focus.

Gevaren van het gebruik van Modafinil

Hoewel dit medicijn voor de meeste mensen als veilig wordt beschouwd, kunnen er in zeldzame gevallen ernstige bijwerkingen optreden, die dan onmiddellijk met een arts moeten worden besproken. Deze bijwerkingen omvatten:

* Zwarte, teerachtige ontlasting

* Pijn op de borst

* Mentale verwarring

* Moeite met ademhalen

* Depressie

* Schudden en beven

* Ongewoon bloeden en blauwe plekken

Als een patiënt één van deze bijwerkingen ervaart, moet er onmiddellijk contact worden opgenomen met een arts. De arts kan dan de dosis aanpassen of kan bepalen dat het gebruik van Modafinil moet worden gestopt omdat het te veel risico voor de gezondheid van een persoon veroorzaakt. Hoewel deze bijwerkingen zeer zeldzaam zijn, kunnen ze dus optreden en moet een persoon zorgvuldig toezicht houden op zijn gezondheid en veranderingen tijdens het gebruik van dit medicijn altijd melden.

Moet ik samen met deze nootropic choline gebruiken?

Hoewel artsen meestal geen choline in combinatie met Modafinil voorschrijven, doen veel mensen het toch. De meeste patiënten die lichte hoofdpijn ervaren bij het gebruik van dit geneesmiddel merken dat dit verbetert als ze ook een choline-supplement gebruiken. Sommige patiënten zeggen ook dat choline helpt om de ongewenste bijwerking van extreme vermoeidheid, die sommige patiënten ervaren wanneer de medicatie hun systeem verlaat, te voorkomen.

Doseringen van Modafinil

De dosering van Modafinil is afhankelijk van wat wordt voorgeschreven. Een arts zal meestal 100 tot 200 milligram voorschrijven.

* Narcolepsie – 200 milligram één uur, voor het werk of school

* Ploegendienst slaapstoornissen – 200 milligram één uur, voor het werk

* Kinderen – de FDA heeft dit medicijn niet goedgekeurd voor kinderen. Wanneer het wordt gegeven, wordt het voorgeschreven in de laagst mogelijke dosis.

De maximale dosis van Modafinil is 400 milligram per dag. Hoewel dit hoge niveau geen ernstige complicaties of bijwerkingen lijkt te veroorzaken, suggereert substantieel bewijs dat een dosis van meer dan 200 milligram niet effectiever is.

Onderzoek dat is verricht naar Modafinil

De afgelopen jaren is er veel onderzoek uitgevoerd naar Modafinil en de doeltreffendheid ervan. Hoewel het vaak wordt aangeduid als een “smart drug”, suggereert onderzoek dat de benaming onjuist is omdat Modafinil alleen een grotere alertheid biedt en geen invloed heeft op de manier waarop mensen in staat zijn om te leren.

Veel studenten nemen een combinatie van Modafinil en Piracetam in, zodat de twee medicijnen kunnen samenwerken om hen te helpen met alle problemen bij het leren. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 90% van de patiënten in staat zijn om hun symptomen van overmatige slaperigheid overdag beter te controleren wanneer ze hun dosis Modafinil, zoals voorgeschreven door hun behandelend arts, innemen.

Geschiedenis van Modafinil

De geschiedenis van het creëren van Modafinil begon met de productie van een stimulerend middel genaamd Adrafinil. Dit medicijn is ontwikkeld om slaapstoornissen zoals bijvoorbeeld narcolepsie te behandelen, zonder de ongewenste neveneffecten die worden veroorzaakt door amfetaminen.

Helaas werd dit medicijn afgebroken door het lichaam, waardoor het minder werkzaam was. Bij het bestuderen van de manier waarop het lichaam dit medicijn afbrak, waren wetenschappers in staat om een nieuwe stof, genaamd metaboliet, te ontwikkelen. Deze metaboliet werd ontwikkeld tot het medicijn wat we vandaag de dag kennen als Modafinil. Sinds de introductie in de vroege jaren 1970 is dit medicijn succesvol voorgeschreven voor de behandeling van een breed scala aan slaapstoornissen en wordt het zelfs gebruikt voor de behandeling van milde symptomen van een depressie.

Lange-termijn effecten van het gebruik van Modafinil

Door de jaren heen is er weinig bekend geworden over de lange-termijn effecten van het innemen van Modafinil. De FDA heeft dit medicijn als een IV gereguleerde stof vermeld, zodat het alleen kan worden gebruikt op recept. Het lijkt, zo blijkt uit onderzoek, dat er geen lange-termijn effecten zijn geassocieerd met een verbeterde alertheid en concentratie. Modafinil biedt duidelijk meestal alleen op korte termijn voordelen, die weer weg lijken te gaan zodra de medicatie niet meer wordt gebruikt.

Korte-termijn effecten van het gebruik van Modafinil

De korte-termijn effecten van het nemen van deze medicatie zijn een verbeterde alertheid en focus. Deze medicatie begint, na ongeveer een uur nadat het is ingenomen, krachtig te werken. Dit is de reden waarom artsen hun patiënten aanraden om de medicatie ongeveer een uur voordat ze alert moeten zijn op hun werk of op school in te nemen. Volgens studies duren de effecten van deze geneesmiddelen gewoonlijk tien tot vijftien uur, hoewel dit natuurlijk per persoon kan variëren.

Een definitieve vergelijking van Piracetam en Modafinil

Hoewel deze twee geneesmiddelen worden beschouwd als de meest populaire nootropic medicijnen die er op de markt verkrijgbaar zijn, bieden ze verschillende voordelen. Piracetam is een medicijn dat mensen kan helpen om een betere mentale concentratie en een verbeterd geheugen te krijgen. Modafinil werkt ook op de hersenen maar helpt de geest alert te blijven, zodat slaperigheid en vermoeidheid minder snel optreden.

Veel mensen hebben een combinatie van problemen, dat een gebrek aan focus, concentratie en energie veroorzaakt. Helaas is er geen medicijn dat voordelen kan bieden voor alle problemen waar sommige mensen last van hebben. Dit is de reden waarom veel patiënten uiteindelijk beide geneesmiddelen samen gaan gebruiken. Dit is vooral gunstig voor degenen die lijden aan slaapstoornissen en cognitieve problemen, die de manier waarop ze nadenken en focussen, beïnvloeden.

De voordelen van de combinatie van deze twee medicijnen kan de beste voordelen van beiden bieden, zonder de vervelende bijwerkingen te hoeven ervaren, die het gebruik van een medicijn alleen kan veroorzaken. Omdat ze synergetisch lijken te werken, zijn mensen in staat om hun alertheid en mentale focus gedurende de dag drastisch te kunnen verbeteren. Veel mensen zeggen ook dat de combinatie van deze medicijnen helpt om de positieve voordelen die ze ervaren te verhogen.

Met de combinatie van medicijnen, kunnen mensen deze positieve voordelen ervaren:

* Verbetering van het geheugen

* Verbeterde zintuiglijke waarneming en redeneren

* Verhoogde en verbeterde stemming

* Grotere aandachtsspanne

* Verbeterde aandacht

* Hogere niveaus van energie

Bij het combineren van deze twee geneesmiddelen, adviseren de deskundigen de patiënten om eerst Piracetam te gaan gebruiken en hun lichaam te laten wennen aan het medicijn en ongeveer twee weken later pas met het gebruik van Modafinil te beginnen. Dit kan ongewenste bijwerkingen, die mensen ervaren wanneer zij twee medicijnen combineren, verminderen.

Het kan ook verstandig zijn om choline te gebruiken in combinatie met de twee medicijnen. Dit trio werkt samen om ervoor te zorgen dat je de grootste voordelen kunt ervaren, terwijl hoofdpijn en vermoeidheid niet voorkomen.

Een laatste woord over Piracetam en Modafinil

Beide van deze medicijnen worden al decennia lang gebruikt om mensen te helpen bij een breed scala aan problemen met hun cognitieve functie. Wanneer ze samen worden gebruikt, vormen ze een super behandeling, die ervoor lijkt te zorgen dat alle negatieve zaken, die mensen ervaren wanneer hun cognitie en alertheid wordt verlaagd als gevolg van hun gezondheid of door slaapstoornissen verminderen.

Voordat je deze medicijnen gaat combineren, is het cruciaal dat je overleg hebt met je arts en dat er zorgvuldig wordt onderzocht of de twee medicijnen, die zijn voorgeschreven, kunnen samenwerken om je te helpen om je problemen te overwinnen. Bij gebruik volgens de instructies en als, indien nodig, de doseringen langzaam worden verhoogd, zullen de meeste mensen geen grote bijwerkingen ervaren en kunnen Piracetam en Modafinil dus samen worden gebruikt.

Degenen die lijden aan een verminderd geheugen, problemen met cognitie en begrip, een verlaagd vermogen om te leren en zich dingen te herinneren, overmatige slaperigheid overdag en vermoeidheid en problemen met energie, gedrevenheid en motivatie kunnen deze twee geneesmiddelen gebruiken om dit te verbeteren. Hoewel sommige effecten onmiddellijk kunnen worden gevoeld, kan het enige tijd duren voordat de hersenfunctie van een persoon echt flink verbetert.

Als je het de tijd geeft en wanneer de medicijnen worden ingenomen zoals voorgeschreven, kunnen Piracetam en Modafinil samen positieve effecten produceren, die elk van hen afzonderlijk niet hadden kunnen bereiken. Wanneer deze twee krachtige nootropic geneesmiddelen samen met choline worden gecombineerd kunnen de resultaten nog gunstiger zijn, waardoor een persoon kan profiteren van alle voordelen zonder last te hoeven hebben van ongewenste neveneffecten.

Zolang mensen deze medicijnen voorzichtig en verstandig gebruiken en voorkomen dat ze deze geneesmiddelen mengen met recreatieve drugs, alcohol en andere medicijnen zullen er geen zorgwekkend interacties zijn. Degenen die voorgeschreven medicijnen gebruiken of grote gezondheidsproblemen hebben, moeten eerst overleg hebben met hun arts voordat ze beginnen met het gebruik van Piracetam en Modafinil.

Deze combinatie wordt inmiddels al jaren gebruikt en heeft al duizenden mensen geholpen om beter te kunnen functioneren in hun dagelijkse leven, omdat ze een beter geheugen hebben en makkelijker kunnen leren.

Als volwassenen deze medicatie gebruiken, zullen ze meestal na één tot twee weken de werking beginnen te merken, terwijl sommige mensen ook zeggen dat ze meteen verbetering merken. Piracetam en Modafinil kunnen mensen helpen om hun cognitieve problemen te overwinnen, zodat ze hun prestaties op het werk, op school en in hun dagelijks leven kunnen verbeteren.