Top tien tips bij het nemen van Modafinil

Modafinil is een uniek medicijn. Soms hebben onze gebruikers problemen om weten hoe ze dat het best kunnen gebruiken. Daarom hebben we enkele van de beste ideeën van onze gebruikers en van onze ervaringen samen gebracht om je te helpen. Zonder veel blabla zijn hier dan de tien beste manieren om het beste uit jouw geest te halen, eens je Modafinil koopt.

Wacht niet dat Modafinil “ begint te werken”

#1

Dit is een klassieke fout. We zijn gewoon om een pil of medicijn te nemen en te wachten tot het “aanslaat”. Modafinil is niet bedoeld om extreem opvallend of overweldigend te zijn. Integendeel, het is de bedoeling dat je je behoorlijk normaal voelt. Sommige mensen kunnen zeggen wanneer Modafinil juist in de bloedbaan terecht komt, maar voor anderen kan het zeer subtiel zijn en er zijn er zelfs die helemaal niets voelen. Zie het meer als een aspirine nemen tegen hoofdpijn. Je zal ook niet zitten wachten tot de hoofdpijn voorbij is, maar gewoon verder doen met wat je bezig was en er niet meer aan denken. Dat is de beste manier om te beginnen met Modafinil. Neem je dosis in en doe gewoon verder.

Een van onze gebruikers duidde aan dat als zij zelfs 400 mg Modafinil neemt en dan gewoon erop zit te wachten, het precies is alsof er niets gebeurt. Maar toch vertoont een kleinere dosis van 200 mg terwijl je dingen aan het doen bent, een merkwaardige toename aan productiviteit. Dus ga aan de slag en geef Modafinil iets te doen.

Maak een plan

#2

Punt #1 brengt ons direct bij punt #2. Modafinil is het best als je een actieplan heb voor die dag. Stel je plan op voor je Modafinil neemt. Hoe meer details jouw plan bevatten, hoe beter. Je zal ervaren dat je in staat bent om bij jouw plan te blijven en dat je verstrooiingen kan vermijden. Maak een checklijst van dingen die je wil doen. Wees specifiek en zet een tijdschema op jouw lijst. Je kan bijvoorbeeld noteren hoeveel tijd je voor een bepaalde taak wil uittrekken, of tegen welk tijdstip iets moet afgewerkt zijn.

Modafinil zal je het verlangen geven om de dingen gedaan te krijgen, maar als je geen plan hebt, dan heb je veel kans dat je je de dag verknoeit met iets onnodigs. Een gebruiker noteerde dat hij zonder een plan eindigde met gedurende 5 uur video spelletjes te spelen (  en met eerder goed resultaat, voegde hij eraan toe).

 

Doe iets dat mentaal uitdagend is / iets dat de moeite waard is.

#3

Meer dan enkel maar een paar gebruikers hebben ons gemaild  om te zeggen “ deze pil helpt me niet om te studeren. Ik heb de ganse dag op Facebook gezeten.” Modafinil is echt in zijn nopjes als je het iets moeilijks te doen geeft. Of het nu studeren is, een ingewikkeld boek lezen, een moeilijke wiskundeoefening oplossen, of de code schrijven voor een programma waaraan je werkt, je zal Modafinil meer waarderen als je het confronteert met een zware taak die concentratie vergt.

Modafinil zal je opsluiten in elke taak die je aan het doen bent. Dus is het aan jou om jezelf aan het werk te zetten dat je wil afwerken. Als je dat geschiedenisboek kan open krijgen, of kan beginnen werken aan die thesis, dan zal Modafinil wel overnemen en de rest doen. Maar als je in de eerste plaats de zelftucht niet hebt om aan het werk te gaan, dan zal je ondervinden dat je de hele dag iets anders gedaan hebt.

Drink Water

#4

Sommige mensen zeggen dat ze hoofdpijn hebben gekregen als ze Modafinil nemen , soms de dag zelf en soms de volgende dag. Uitdroging is een normale oorzaak van hoofdpijn. In feite is het ook de nummer 1 oorzaak van hoofdpijn die met een kater te maken heeft.  Modafinil is zoals andere stimulerende middelen , een urineafdrijvend middel. Dit betekent dat het ervoor zorgt dat het water sneller door jouw systeem gejaagd wordt, omdat het lichaam opgewonden wordt. Het zal je dan wel zijn opvallen dat je een paar keer meer naar het toilet moet, als resultaat van Modafinil. Dat is een teken dat je moet bijvullen wat je verloren bent. Het kan ook goed zijn om ook enkele elektrolyten binnen te krijgen. Je hoeft niet noodzakelijk de ganse dag Gatorade te drinken, maar je kan wel wat zout of een pakje elektrolyten aan je water toevoegen.

We hebben allemaal verschillende noden en dus kan er hier geen bepaalde regel opgelegd worden. Denk eraan dat je weet hoeveel water je drinkt op een normale weekdag, en verhoog dan dat volume als je Modafinil neemt. Op een normale dag drink ik 2 à 3 flessen water terwijl ik aan het werken ben, en misschien wel 3 à 4 als ik op een drukke dag Modafinil neem. En ik heb helemaal geen hoofdpijn.

Het is ook zeer gemakkelijk om te vergeten water te drinken als je zo in beslag genomen wordt door jouw werk dat je je eigen lichamelijke behoeften vergeet. Gebruik jouw gsm om de wekker te zetten telkens als je moet drinken. Je moet echt niet gaan overdrijven, maar luister naar wat jouw lichaam nodig heeft.

Vergeet niet te eten!

#5

Modafinil heeft de neiging om de eetlust te onderdrukken zoals andere stimulerende middelen doen. Ondanks het feit dat dit wel goed is als je probeert om gewicht kwijt te geraken, is het toch niet de meest gezonde weg die je moet volgen. Er is een verschil tussen een dieet en honger lijden. Als je niet goed eet gedurende de dag dan kan je je wel ‘s avond of de volgende dag uitgeput voelen. Niet eten vermindert ook de mogelijkheid van Modafinil om jouw prestaties te verhogen. Denk eraan dat jouw hersenen heel wat calorieën nodig hebben, en Modafinil vergroot dat verbruik nog.

Het zelfde advies van water geldt ook hier. Weet hoeveel je normaal eet en dwing jezelf dit ook te doen als je Modafinil neemt. Zet maar herinneringspuntjes uit, als dat nodig is. Of eet iets terwijl je werkt. Hoe dan ook, zorg dat je goed voor jouw lichaam zorgt om de beste resultaten te behalen.

Neem Modafinil ’s morgens vroeg

#6

Een andere klassieke fout is dat je Modafinil te laat op de dag neemt en ’s avonds laat nog klaar wakker bent. Modafinil heeft een halfwaardetijd van ongeveer 12 à 14 uur. Dit betekent dat zelfs 12 uur nadat je jouw dosis hebt ingenomen, je nog STEEDS een flinke hoeveelheid Modafinil in je systeem hebt zitten, alhoewel de effecten waarschijnlijk beginnen af te nemen. Over het algemeen gesproken veronderstelt men dat mensen ongeveer 8 uur slaap per dag nodig hebben, wat ons 16 uur geeft dat we op zijn.  Modafinil past perfect binnen dat regime enkel en alleen als je het onmiddellijk inneemt na het wakker worden. Dan zou het tegen bedtijd moeten uitgewerkt zijn.

Een gebruiker meende dat het toch  langer duurde dan de halfwaardetijd die was aangeduid :” … het scheen dat het toch zelfs langer duurde dan dat. Mijn vriendin gooide net een slipper naar me en ik ving hem op alsof ik een NINJA WAS.” Hij voegde eraan toe dat hij misschien in het echte leven wel een ninja was.

Sommige mensen willen met Modafinil wel een nachtje doortrekken wat bij gelegenheid wel eens fijn is. Je kan je pil nemen na de lunch, en de hele nacht nemen en dan ’s morgens nog een nemen zodat je de volgende dag als normaal kan verder doen. Maar het is geen goed idee om dat verschillende keren na elkaar te doen. Je kan er ziek van worden of er later totaal uitgeput van geraken. Melatonine kan je helpen om de slaap te vatten. Probeer je normaal slaappatroon zo vlug mogelijk weer te hervatten.

Opgelet met Cafeïne

#7

Als je bent zoals ik, dan ben je een verslaafde aan cafeïne die een dagelijkse dosis nodig heeft om er zelfs maar aan te denken om te beginnen werken. Terwijl Modafinil je alle energie en aandacht zal geven die je nodig hebt, eist jouw lichaam nog steeds cafeïne om te functioneren als dat een onderdeel is van jouw dagelijks ritueel. Sluit daarom cafeïne niet helemaal uit, tenzij je geplaagd wil worden met de typische ontwenningsverschijnselen.

Maar je kan wel beginnen met wat minder te verbruiken dan je normaal doet. Cafeïne  kan sommige urineafdrijvende effecten van Modafinil versterken, hetgeen leidt naar snellere uitdroging. Sommige mensen vinden dat de combinatie ook kan leiden tot overweldiging, de angst doet toenemen en zorgt voor de vervelend opgejaagd gevoel. Vanuit mijn persoonlijke ervaring gesproken, drink ik elke morgen 3à 4 koppen koffie. Als ik ’s morgens Modafinil neem ik er echter maar twee en pas tot de volgende dag. Toen ik pas begon met Modafinil, vond ik mijn koffieverbruik te hoog en tijdens de eerst paar uren was ik een en al hyperactief. Experimenteer om het beste voor jezelf te vinden, maar over het algemeen gesproken, is minder , beter.

Vermijd verstrooiing.

#8

Dit puntje kan wel overbodig blijken omdat Modafinil toch juist goed is om je aandacht te houden bij wat je aan het doen bent, maar daar ligt juist ook de moeilijkheid. Als je van activiteiten verandert, kan het zijn dat je eenvoudig weg bezig bent met het verkeerde zonder het zelf te realiseren.  Vandaag de dag worden we voortdurend bestoken door allerlei kleine dingen die ons wegrukken van onze prioriteiten. Jouw mobieltje is steeds jouw aandacht aan het trekken op het een of ander, dus zet hem stil. Als de collega’s babbelaars zijn, zoek dan een rustige plaats op om te werken.

Als je het moeilijk hebt om online verstrooiingen te vermijden, kijk dan eens naar de programma’s “Freedom” en “Rescue Time”, die applicaties zijn die niet alleen verschillende websites of applicaties blokkeren terwijl je aan het werk bent, maar die ook occasionele herinneringspuntjes kunnen plannen om je terug op dreef te krijgen als je toch afgeleid wordt.

Als je het jezelf kan permitteren , koop dan een geluidswerende hoofdtelefoon en geniet van de stilte overal waar je je tenvolle wil concentreren op je werk.

Zet de drank opzij

#9

En nog eens, dit lijkt heel normaal te zijn, maar je zou verbaasd staan kijken over de dingen die we horen. Er zijn er die menen dat het nemen van Modafinil perfect geschikt  is om een hele nacht te feesten. Terwijl je in staat zou moeten zijn om langer wakker te blijven, vormen Modafinil en alcohol niet het ideale huwelijk. Alcohol is tevens een gedreven urineafdrijvend middel en het zal zelfs jouw lichaam sneller doen uitdrogen met Modafinil in jouw lichaam. Gebruikers hebben opgemerkt dat het moeilijker was om dronken te worden of op een andere manier tipsy te worden met Modafinil. Dit kan mogelijks zelfs gevaarlijk zijn, omdat je de drang kan voelen om meer te drinken om de krachtige effecten van Modafinil te overwinnen. Als de werking stilaan vermindert, kan het zijn dat je jezelf zelfs extreem beschonken voelt, veel meer dan je oorspronkelijk gepland had.

Neem geen smart drug en laat het niet volgen door een stomme drink. Ze hebben beiden hun tijd en hun plaats, en in het algemeen passen ze helemaal niet samen. Nadat we dit gezegd hebben,is het toch zo dat de combinatie  zeker niet dodelijk is of ernstige schade kan berokkenen, maar de algemene opvatting is dat er echt geen enkele redenen is om die twee te combineren, en dat de risico’s veel meer doorwegen dan de minuscule voordelen. Probeer dan een wodka Red Bull als je een ganse nacht wil opblijven.

 

L-Theanine werkt goed tegen angst

#10

Als je de neiging hebt om angstig te worden, dan is L-Theanine een zeer goed hulmiddel in de strijd daartegen. De meeste mensen hebben geen problemen met angst als ze Modafinil nemen, maar als dat bij jou wel zo voorbestemd is, dan is er een kans dat jouw angst versterkt wordt door de toegenomen alertheid. L-Theanine wordt verkocht in pillen maar kan men ook innemen door groene thee te drinken.

De meeste mensen  vinden dat Modafinil hen meer vertrouwen geeft  en kundig maakt, dit is dus meestal geen probleem. Maar zoals altijd, kan jouw persoonlijke ervaring hierbij wel verschillend zijn.

Om de zaken af te ronden

Misschien verwoordt het personage van Eddie uit ‘Limitless’ het wel het duidelijkst:

“Ik ervoer dat als ik me aan een gelijke dosis hield, niet vergat te eten en geen alcohol dronk, de ‘black outs’ niet voorkwamen.”